Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Στείλε το φίλο μου Σχολείο-Υπόθεση Ρουάντα , 2014.

Και να λοιπόν που ολοκληρώθηκε η συγγραφή του εκπαιδευτικού υλικού που ήταν και ο λόγος του ταξιδιού μας στη Ρουάντα.

Πέντε εκπαιδευτικοί από διάφορες γωνιές της Ελλάδας ενώσαμε τις δυνάμεις, τα χαρίσματα και τις αναμνήσεις μας από την εμπειρία, για να γράψουμε ένα Εκπαιδευτικό υλικό,που συγκεντρώνει ιδέες και προτάσεις που  μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην τάξη για να εκπαιδεύσουν τους Έλληνες μαθητές μας στα ανθρώπινα δικαιώματα.
Το υλικό αυτό γράφτηκε μέσα από τις αρχές της  Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν project  στην Περιβαλλοντική, Πολιτιστική και στην Αγωγή Υγείας.

Αποτελείται από το Α μέρος, το  Ημερολόγιο, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης ακόμα και στο νηπιαγωγείο, σαν μια απλή ιστορία-αφήγηση που μπορεί να διαβαστεί μέσα στην τάξη και να οδηγήσει σε σημαντικές συζητήσεις.
Πατήστε εδώ: http://issuu.com/actionaidhellas_/docs/diary_rwanda_web_single_page


Το Β μέρος είναι το Βιβλίο του εκπαιδευτικού, όπου περιέχει όλες τις προτάσεις-εργασίες ιδέες που αναδύονται από τις σελίδες του Ημερολογίου και μπορούν να χρησιμοποιηθούν με οποιαδήποτε σειρά. Εκεί θα βρείτε συνδέσμους με βίντεο που τράβηξε η ομάδα στη Ρουάντα και που συνδέονται με τις εργασίες του βιβλίου.
Πατήστε εδώ: http://issuu.com/actionaidhellas_/docs/book_rwanda_web_single_page

Εύχομαι να αγαπήσετε το υλικό όσο το αγαπήσαμε και όλοι εμεις που εργαστήκαμε γι αυτό και να γίνει ένας Παράθυρο στον Κόσμο και μια Γέφυρα που θα συνδέσει εσάς και τους μαθητές σας  με τις εικόνες και τις ανάγκες μιας άλλης πραγματικότητας, εκείνης των παιδιών της Αφρικής.

Αν χρειαστείτε περισσότερες πληροφορίες μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο : ele.karagianni@yahoo.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου