Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Graffiti @ 16o Δημοτικό Ιλίου

       Παρακάτω θα βρείτε φωτογραφικό υλικό από το μικρό φεστιβάλ STREET ART που στήσαμε στο σχολείο στη λήξη της σχολικής χρονιάς. Το φεστιβάλ μας ήταν αφιερωμένο στην Αγάπη και στην Αποδοχή του Άλλου.
Κατά τη διάρκεια της χρονιάς αφιερώσαμε αρκετά μαθήματα για να κατανοήσουμε τη σημασία του "Τοίχου" στη ζωή του ανθρώπου. Από τις βραχογραφίες, τα συνθήματα των εξεγέρσεων, τις καρδούλες των ερωτευμένων, το τείχος του Βερολίνου, μέχρι και την  έξαρση των graffiti στους δρόμους της Ελλάδας της οικονομικής κρίσης που διανύουμε, ο Τοίχος ήταν εκεί για να καταγράψει τον παλμό των συναισθημάτων και τις κοινωνικές αλλαγές του τόπου.

Επειδή ποτέ δεν αρκεί η θεωρία, γνωστοί εικαστικοί και διάσημοι street artists επισκέφτηκαν το σχολείο μας και έδειξαν στα παιδιά μυστικά της τεχνικής.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους καλλιτέχνες: WD street art ,Vasilis Botoulas,Irisz Zrv,Vasilis Esek,  Mary Sdfghjkl, Ilias Kontonikolas,  Daphne Gn και τους Anna Kontonikola, Socrates Argitis,για την συμβολή τους.

Τα υλικά που χρειάστηκαν διατέθηκαν από τους ίδιους τους καλλιτέχνες και από τον σύλλογο γονέων του σχολείου.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου