Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Βραβεία WOW (καλής συμπεριφοράς για το μάθημα των Εικαστικών)

 ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ: WOW

2016-Με χαρά σας ανακοινώνουμε πως φέτος διακρίθηκαν τα τμήματα Δ1          και  Ε

2015-Με χαρά σας ανακοινώνουμε πως φέτος διακρίθηκαν τα                            τμήματα Δ και Β2.



Μάιος 2015.
Από φέτος ξεκίνησε στο μάθημα της Εικαστικής Αγωγής ο Θεσμός των ΒΡΑΒΕΙΩΝWOW!

Σκοπός των βραβείων είναι να επιβραβεύεται η καλή συμπεριφορά της ομάδας, η προσήλωση που δείχνουν καθώς εργάζονται στις εικαστικές εργασίες και η επιμέλεια που δείχνουν στην καθαριότητα και την τακτοποίησή της τάξης μετά το μάθημα.

Οι κανόνες που πρέπει να τηρούνται μέσα στην τάξη είναι τρεις : 
Ησυχία,  Προσοχή, Καθαριότητα.






Το τμήμα που θα καταφέρει να τηρήσει και τους 3 αυτούς κανόνες θα πάρει το Xρυσό βραβείο WOW ( 15 πόντοι) . Εάν τηρήσουν τους 2 παίρνουν τοΑργυρό ( 10 πόντοι) και αν τηρήσουν μόνο έναν από τους κανόνες παίρνουν το Xάλκινο ( 5 πόντοι)

Υπάρχει η ευελιξία πως εάν η απόδοσή τους είναι ανέλπιστα καλή να πάρουν ένα έξτρα βραβείο. Αν πάλι είναι άσχημη, ανάλογα με την ένταση π.χ.της φασαρίας, χάνουν πόντους που αφαιρούνται από την καρτέλα τους και προστίθενται στην καρτέλα του τμήματος  με τους περισσότερους πόντους.

Η αξιολόγηση της συμπεριφοράς τις περισσότερες φορές γίνεται από τους ίδιους τους μαθητές καθώς θα κλιθούν να απαντήσουν στο τέλος της ώρας ερωτήματα τύπου: Ποιο βραβείο πιστεύετε πρέπει να πάρει η ομάδα σήμερα; Συνήθως τα παιδιά είναι ειλικρινή και αξιολογούν τη συμπεριφορά της ομάδας αντικειμενικά και πολλές φορές κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας θέτουν καινούριους στόχους .

Τρία λεπτά πριν λήξει η ώρα, τα παιδιά ενημερώνονται λεκτικά, είτε με αντίστροφη μέτρηση, είτε με κάποια χαρακτηριστική μουσική και άλλοτε με το τυμπανάκι-ντενεκεδάκι που έχω φτιάξει για τέτοιους σκοπούς.
Μόλις ακούσουν  το χαρακτηριστικό ήχο ξέρουν  πως έχουν λίγα  λεπτά στη διάθεσή τους για να τακτοποιήσουν τους πάγκους εργασίας , να μαζέψουν ότι έχει πέσει στο πάτωμα και να καθίσουν στη θέση τους για να τους ανακοινωθεί το βραβείο.
Είναι δυο οι κατηγορίες των διαγωνιζόμενων, Τα τμήματα που έχουν μια ώρα την εβδομάδα και τα τμήματα με δύο ώρες.



Στο τέλος του διαγωνισμού, στο τέλος της χρονιάς, βγαίνει ένα τμήμα νικητής από κάθε κατηγορία.

Τι κερδίζουν τα παιδιά;

Τον τίτλο του τμήματος με την καλύτερη συμπεριφορά της χρονιάς που ανακοινώνεται στην προσευχή από το μικρόφωνο σε όλους τους συμμαθητές τους ή ανά τμήμα.
Γίνεται η απονομή των βραβείων και τα δυο τμήματα νικητές θα προσκληθούν στο τελικό πάρτι που θα γίνει στην αίθουσα των εικαστικών με μουσική και λιχουδιές που θα φέρει η δασκάλα των εικαστικών.

Είναι ένας εύκολος τρόπος για να δοθεί ένα ακόμα κίνητρο στα παιδιά για να συνεργαστούν μεταξύ τους αλλά και με τη δασκάλα/λο . Γίνεται ένα καθημερινό παιχνίδι που δεν παίρνει πολύ χρόνο και διευκολύνει τον δάσκαλο στο να ελέγξει τη τάξη χωρίς να χρειάζεται πάντα να φωνάζει ή να χρησιμοποιεί τη βαθμολογία ως απειλή.
Δοκιμάστε το κι εσείς. Λειτουργεί και σε μικρότερες ομάδες παιδιών πχ. σε μια οικογένεια.


Παρακάτω θα δείτε κάποιες από τις φωτογραφίες του πάρτι.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου