Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Βιογραφικό


Εισήχθη στην Α.Σ.Κ.Τ. το 1992, με υποτροφία και αποφοίτησε το 1997 με Άριστα. Σπούδασε ζωγραφική, μικτές τεχνικές και χαρακτική κοντά στους καθηγητές: Π. Τέτση, Ρ. Παπασπύρου, Θ. Εξαρχόπουλο, κ.α..

Το 2008 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών/Σπουδές στην Εκπαίδευση του Ε.Α.Π., με τις εξής κατευθύνσεις: Η εξέλιξη του παιδιού στο κοινωνικό περιβάλλον, Εκπαιδευτική έρευνα στην Πράξη, Πολιτισμικές και κοινωνικές ανισότητες, Εκπαίδευση ενηλίκων, με καθηγητές όπως τις: Χριστίνα Νόβα-Καλτσούνη, Α. Φραγκιουδάκη, κ.α.. 
Στα πλαίσια της διπλωματικής της εργασίας, εκπόνησε ποσοτική-ποιοτική έρευνα σε 130 νηπιαγωγεία της Ελλάδας με τίτλο: “Η συμβολή της εικαστικής αγωγής στην ολόπλευρη ανάπτυξη του νηπίου-Τα εικαστικά στο ελληνικό νηπιαγωγείο" (Ε.Α.Π, 2008, Πάτρα). 

Έχει εκθέσει σε εικαστικά projects όπως:
• 2012/ReCulture Μπιενάλε Πάτρας
• 2011/AGAINST ALL ODDS/Μουσείο Μπενάκη, 
• 2010/Εν γραφή/Ελληνοαμερικάνικη Ένωση, 
• 2009/ECO ART/Ίδρυμα Ευγενίδου, 
• 2005,2006/Γυναίκες στην Τέχνη/Πανεπιστήμιο Κρήτης κ.α. 


Το 2010 επιμελήθηκε το CHILDHOOD ART PROJECT/ 24 καλλιτέχνες μιλάνε για την παιδική τους ηλικία/ ΊΔΡΥΜΑ ΜΗΤΕΡΑ-Π.Ο.Δ.Α. Αθηναίων/ Ιλίου/ Δημοπρασίες Βέργος/ Π. Κ. Μελίνα Μερκούρη. 


Διδάσκει ως εκπαιδευτικός εικαστικής αγωγής στη Β/θμια και Α/θμια εκπαίδευση από το 1998, σε σχολεία της περιφέρειας και στην Αττική. 
Στο παιδαγωγικό της πρόγραμμα επιδιώκει μια βιωματική προσέγγιση της Τέχνης και ελευθερία έκφρασης για τους μαθητές, εμπνεόμενη από το παιδαγωγικό μοντέλο των καλλιτεχνικών σχολείων του Reggio Emilia (J.Dewey, Vygotsky, κ.α.). 
Από το 2005, συντονίζει ομάδες μαθητών στο "Στηρίζομαι στα πόδια μου", πρόγραμμα πρωτογενούς πρόληψης/ ΟΚΑΝΑ. 
Πιστεύει πως το σχολείο είναι ένας ζωντανός οργανισμός ο οποίος προάγει με άμεσο τρόπο τον πολιτισμό και τη δημοκρατία. 


Εκτός από τα εικαστικά και τα παιδαγωγικά, ασχολείται και με τη μουσική, συμπληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο την προσωπική της "ψυχοθεραπεία". Από το 1998-2005, σπούδασε κλασική μονωδία και φωνητική με δασκάλα την κ. Λ. Γιγάντε. 
Έχει αρκετές συμμετοχές σε μουσικά σχήματα και projects και γράφει στίχους και μουσική. Αυτή τη στιγμή, συμμετέχει ως τραγουδίστρια και είναι ιδρυτικό μέλος στο jazz vintage μουσικό σχήμα, 4some Syndrome με τους Περικλή Μπισκίνη (πιάνο),Κωνσταντίνο Στάμου (ακουστικό μπάσο) και Νίκο Μαρτζιώκα (κρουστά). 


Από τον Ιανουάριο- Οκτώβριο του 2013,παρουσίασε τη μουσική εκπομπή «Η ΈΛΕΝΑ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟ» στο Amagi Radio.

Για να ακούσετε τις ηχογραφημένες εκπομπές, πατήστε εδώ:http://www.mixcloud.com/ElenaKaragianni/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου