Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Χριστούγεννα στο 2ο Δημοτικό σχολείο Αχαρνών

Όλη αυτήν την περίοδο το σχολείο ήταν σε έντονους ρυθμούς προετοιμασιών που μερικές φωτογραφίες δεν μπορούν να σας μεταφέρουν! Κάθε τάξη είχε πάρει τη μορφή μιας μικρής κυψέλης από πολυάσχολες μέλισσες, μικρές και μεγάλες, που όλες καμώνονταν από κάτι: κατασκευές χριστουγεννιάτικες, πλέξιμο, πρόβες μουσικές και θεατρικές,  μαγειρέματα, μπαζάρ, φεστιβάλ και τόοοοοοοσααααααααααα πολλά άλλα!
Όλοι! Μα όλοι, συνέβαλαν σε αυτό. Παιδιά, Δάσκαλοι, γονείς! Όλοι συνέβαλαν με όποιον τρόπο μπορούσε ο καθένας για να αισθανθούμε όλοι  και με το παραπάνω, την Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και το μήνυμα της Αγάπης που φέρνει αυτή η γιορτή!

Παρακάτω θα δείτε ένα μικρό φωτο-ρεπορτάζ αυτών των ημερών. Μια μικρή γεύση μόνο θα πάρετε γιατί όπως σας είπα γίνονταν και άλλα..πολλά! Πάρα πολλά!!!!!!!!

Λοιπόν..

Αρχικά οι μαμάδες φρόντισαν να μας στολίσουν την είσοδο με έναν πολύ καλόγουστο τρόπο !
Γιρλάντες , χριστουγεννιάτικο δέντρο και ένας τεράστιος Άγιος Βασίλης!Τις μέρες αυτές ξεκινήσαμε την κατασκευή για τον φίλο μας από την Ρουάντα. Εδώ θα γίνει η φωλίτσα του. Ότι στοιχείο γνωρίζουμε γι αυτόν θα τοποθετηθεί σε αυτήν την μικρή αφρικάνικη καλύβα..


Η φίλη μας η ζωγράφος Μαίρη, έφτιαξε στο εσωτερικό της καλύβας το πρόσωπό του. Είναι      αγκαλιά με ένα λευκό παιδί!!


Το σχολείο όπως είναι φυσικό γέμισε με χριστουγεννιάτικες εργασίες όπως αυτή που έκανε η κυρία Κυριακή της Γυμναστικής με τους μαθητές της Β.


Κάναμε και σκηνικά. Για τις υπέροχες παραστάσεις που παρουσίασαν οι μικροί μας συμμαθητές της πρώτης..


Όπως ήδη σας είπα είχαμε Μπαζάρ.
Ένα του συλλόγου γονέων με μικρο-δωράκια και διακοσμητικά που έφτιαξαν οι  ταλαντούχες μαμάδες:Είχαμε και το παιδικό μπαζάρ φυσικά με πράγματα που είχαν φτιάξει τα παιδιά στο μάθημα των εικαστικών, μόνα τους ή με τους δασκάλους τους. Με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν, θα καλύψουμε το ποσό που χρειάζεται για να είναι ευτυχισμένος ο αδερφός μας στη Ρουάντα.

Όλες αυτές τις μέρες όλοι οι δάσκαλοι έκαναν χριστουγεννιάτικες κατασκευές μέσα στις τάξεις τους. Δυστυχώς δεν έχουμε φωτογραφίες από όλους!
Να, για παράδειγμα, ο κύριος Δημήτρης έφτιαξε με τα παιδιά της τάξης του Ζυμαρένια στολίδια :


Η κυρία Αλεξάνδρα πάλι, έφτιαξε γύψινα διακοσμητικά και σοκολατένια μπισκότα που τα έψησε στο φούρνο της κυρίας Αρετής στο Κυλικείο:Η αγαπημένη μας κ. Αρετή (επί ευκαιρία) είναι πάντα δίπλα μας και φροντίσει να μην διψάσουμε και να μην πεινάσουμε ..


Σε αυτές τις γιορτές εκτός από την ACTION AID , συνεργαστήκαμε με το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, όπου συγκεντρώσαμε προϊόντα πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, χαρτικά, απορρυπαντικά κ.α.) για τις ανάγκες των σπιτιών του Χαμόγελου, αλλά αγοράσαμε και αστεράκια για τα παιδιά της ΜΑΚΕ Α WISH, τα οποία κρεμάσαμε πάνω σε κλαδιά.
Αποκορύφωμα των χριστουγεννιάτικων εορτασμών, ήταν φυσικά το 1ο ART FEST που διοργανώσαμε.

Η αφισοκόλληση από δασκάλους, γονείς και παιδιά, πήγε κι ήρθε!. Όπου και εαν πήγαινες στο κέντρο, έβλεπες την αφίσα μας.Στην έναρξη του φεστιβαλ είχαμε DJsetEίχαμε χορευτικούς αυτοσχεδιασμούς:Παρουσιάσεις  bmx:Είχαμε προβολές που επέλεξε η κυρία Χρύσα, με θεματική την Αποδοχή του Άλλου:Είχαμε ελεύθερα παιχνίδια με μπογιές στο διαχωριστικό του εργοταξίου..

Είχαμε και μουσικούς που διέθεσαν τον χρόνο τους και το ταλέντο τους για να μας διασκεδάσουν με καλή μουσική:
Και φυσικά ΤΕΧΝΗ στους τοίχους! Αυτός ήταν και ο κύριος σκοπός του event. Ταλαντούχοι εικαστικοί καλλιτέχνες και διακεκριμένοι street artists γέμισαν τους τοίχους με τα πλάσματα της φαντασίας τους!!!


Εξουθενωμένοι οι δάσκαλοι, αποχαιρετίστηκαν με τραγούδι, φαγητό και ποτό:
Και του χρόνου σε όλους!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου